Sajtos-krumplis pogácsa recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli tisztítva
- 25 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál vaj
- só, bors
- petrezselyemzöld
- 10 dkg főtt sonka vagy szalámi
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd összetörjük.
Hozzákeverjük a vajat, 1 tojást, a darabolt sonkát, aprított petrezselymet és miután kihűlt egy kissé, mehet hozzá a sütőporral elkevert liszt is.
Összegyúrjuk, ezután pedig lisztezett deszkán kb fél cm vastagra nyújtjuk, 1 felvert tojással megkenjük, rászórjuk a reszelt sajtot.
Kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
Tipp:
Maradék krumplipürével is elkészíthető!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.