Sajtos-krumplis pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli tisztítva
- 25 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál vaj
- só, bors
- petrezselyemzöld
- 10 dkg főtt sonka vagy szalámi
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd összetörjük.
Hozzákeverjük a vajat, 1 tojást, a darabolt sonkát, aprított petrezselymet és miután kihűlt egy kissé, mehet hozzá a sütőporral elkevert liszt is.
Összegyúrjuk, ezután pedig lisztezett deszkán kb fél cm vastagra nyújtjuk, 1 felvert tojással megkenjük, rászórjuk a reszelt sajtot.
Kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
Tipp:
Maradék krumplipürével is elkészíthető!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »