Sajtos-krumplis pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli tisztítva
- 25 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál vaj
- só, bors
- petrezselyemzöld
- 10 dkg főtt sonka vagy szalámi
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd összetörjük.
Hozzákeverjük a vajat, 1 tojást, a darabolt sonkát, aprított petrezselymet és miután kihűlt egy kissé, mehet hozzá a sütőporral elkevert liszt is.
Összegyúrjuk, ezután pedig lisztezett deszkán kb fél cm vastagra nyújtjuk, 1 felvert tojással megkenjük, rászórjuk a reszelt sajtot.
Kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
Tipp:
Maradék krumplipürével is elkészíthető!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »