Sajtos-krumplis pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli tisztítva
- 25 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál vaj
- só, bors
- petrezselyemzöld
- 10 dkg főtt sonka vagy szalámi
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd összetörjük.
Hozzákeverjük a vajat, 1 tojást, a darabolt sonkát, aprított petrezselymet és miután kihűlt egy kissé, mehet hozzá a sütőporral elkevert liszt is.
Összegyúrjuk, ezután pedig lisztezett deszkán kb fél cm vastagra nyújtjuk, 1 felvert tojással megkenjük, rászórjuk a reszelt sajtot.
Kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
Tipp:
Maradék krumplipürével is elkészíthető!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »