Sajtos kréker recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg sajt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 teáskanál só
Elkészítése:
Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, belemorzsoljuk a puha margarint és a reszelt sajtot (ami lehet füstölt sajt is, úgy még finomabb) és a hozzáadott a tojássárgájákkal összegyúrjuk.
A tésztagombócot folpackba csomagoljuk és 1 órára betesszük a hűtőbe.
Ezután 2-3 mm vékonyra kisodorjuk és kb 25cm átmérőjű kör alakot vágunk ki, vastagabb szívószállal (vagy bármi mással ami kéznél van) lyukakat szúrunk és pizzavágóval 8 részre vágjuk.
A leeső széleket és a kiszúrt lyukakat összegyúrjuk és abból is egy kisebb kört nyújtunk, majd lyukasztunk és felvágjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy sütőlemezt kibélelünk szilikonos sütőpapírral, beletesszük a krékereket és 10-12 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat kívánok!