Sajtos kréker recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 teáskanál só
Elkészítése:
Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, belemorzsoljuk a puha margarint és a reszelt sajtot (ami lehet füstölt sajt is, úgy még finomabb) és a hozzáadott a tojássárgájákkal összegyúrjuk.
A tésztagombócot folpackba csomagoljuk és 1 órára betesszük a hűtőbe.
Ezután 2-3 mm vékonyra kisodorjuk és kb 25cm átmérőjű kör alakot vágunk ki, vastagabb szívószállal (vagy bármi mással ami kéznél van) lyukakat szúrunk és pizzavágóval 8 részre vágjuk.
A leeső széleket és a kiszúrt lyukakat összegyúrjuk és abból is egy kisebb kört nyújtunk, majd lyukasztunk és felvágjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy sütőlemezt kibélelünk szilikonos sütőpapírral, beletesszük a krékereket és 10-12 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »