Sajtos kréker recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 teáskanál só
Elkészítése:
Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, belemorzsoljuk a puha margarint és a reszelt sajtot (ami lehet füstölt sajt is, úgy még finomabb) és a hozzáadott a tojássárgájákkal összegyúrjuk.
A tésztagombócot folpackba csomagoljuk és 1 órára betesszük a hűtőbe.
Ezután 2-3 mm vékonyra kisodorjuk és kb 25cm átmérőjű kör alakot vágunk ki, vastagabb szívószállal (vagy bármi mással ami kéznél van) lyukakat szúrunk és pizzavágóval 8 részre vágjuk.
A leeső széleket és a kiszúrt lyukakat összegyúrjuk és abból is egy kisebb kört nyújtunk, majd lyukasztunk és felvágjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy sütőlemezt kibélelünk szilikonos sütőpapírral, beletesszük a krékereket és 10-12 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »