Sajtos kréker

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg sajt
  • 2 tojássárgája
  • 1 teáskanál só

Elkészítése:

Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, belemorzsoljuk a puha margarint és a reszelt sajtot (ami lehet füstölt sajt is, úgy még finomabb) és a hozzáadott a tojássárgájákkal összegyúrjuk.

A tésztagombócot folpackba csomagoljuk és 1 órára betesszük a hűtőbe.

Ezután 2-3 mm vékonyra kisodorjuk és kb 25cm átmérőjű kör alakot vágunk ki, vastagabb szívószállal (vagy bármi mással ami kéznél van) lyukakat szúrunk és pizzavágóval 8 részre vágjuk.

A leeső széleket és a kiszúrt lyukakat összegyúrjuk és abból is egy kisebb kört nyújtunk, majd lyukasztunk és felvágjuk.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Egy sütőlemezt kibélelünk szilikonos sütőpapírral, beletesszük a krékereket és 10-12 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat kívánok!