Sajtos kiflik recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Először kikeverjük a vajat a sóval és félretesszük.
A joghurtot és a tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Akkor jó amikor halvány barna hab keletkezik a tetején.
A lisztet a sóval elkeverjük majd a felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk.
Ha kemény lenne a tészta adjunk hozzá egy kis tejet még, illetve ha túl ragacsos akkor meg egy kevés lisztet tegyünk bele.
Pihentetés nélkül (tehát nem kell keleszteni)azonnal 4 gombócra osztjuk a tésztát.
Kinyújtjuk mind a 4-et egyforma vékony kör lapokká ,ebből kettőnek a tetejét megkenjük a vajjal és ízlés szerinti mennyiségű sajttal megszórjuk.
A megkent, sajtozott lapokat beborítjuk a sima tésztával és lenyomkodjuk kicsit őket.
Ezután a lapokat 8 cikkre vágtam (16 db lett belőle)és a vastagabb végénél fogva feltekertem őket, kisebbekre is vághatjuk.
Sütőpapírozott tepsibe tesszük őket és hagyjuk a duplájára kelni. Megkenjük a felvert tojással és reszelt sajttal megszórjuk a tetejét mindnek.
Hidegen teszem be a sütőbe (addig is kelnek,míg melegszik a sütő)180 fokra állítom a hőfokot és kb. 20 – 25 percig sütöm a kifliket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »