Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos kiflik recept

Sajtos kiflik
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2,5 dl natúr joghurt
    • kb 1 dl tej
    • 1 tk cukor
    • 1 tk só
    • fél dl olaj
    • 3 dkg élesztő

    Töltelék:

    • reszelt sajt
    • kb. 10 – 15 dkg szoba hőmérsékletű vaj
    • fél kiskanál só (ízlés szerint sózzuk)

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    Először kikeverjük a vajat a sóval és félretesszük.

    A joghurtot és a tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Akkor jó amikor halvány barna hab keletkezik a tetején.

    A lisztet a sóval elkeverjük majd a felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk.

    Ha kemény lenne a tészta adjunk hozzá egy kis tejet még, illetve ha túl ragacsos akkor meg egy kevés lisztet tegyünk bele.

    Pihentetés nélkül (tehát nem kell keleszteni)azonnal 4 gombócra osztjuk a tésztát.

    Kinyújtjuk mind a 4-et egyforma vékony kör lapokká ,ebből kettőnek a tetejét megkenjük a vajjal és ízlés szerinti mennyiségű sajttal megszórjuk.

    A megkent, sajtozott lapokat beborítjuk a sima tésztával és lenyomkodjuk kicsit őket.

    Ezután a lapokat 8 cikkre vágtam (16 db lett belőle)és a vastagabb végénél fogva feltekertem őket, kisebbekre is vághatjuk.

    Sütőpapírozott tepsibe tesszük őket és hagyjuk a duplájára kelni. Megkenjük a felvert tojással és reszelt sajttal megszórjuk a tetejét mindnek.

    Hidegen teszem be a sütőbe (addig is kelnek,míg melegszik a sütő)180 fokra állítom a hőfokot és kb. 20 – 25 percig sütöm a kifliket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá