Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos háromszög recept

Sajtos háromszög
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 70 dkg finomliszt
    • 5 dkg friss élesztő
    • 1 csapott ek só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3,5-4 dl tej
    • 1 mk cukor
    • 80 ml étolaj

    Töltelék:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg lágy vaj
    • 1 mk só

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl tejföl
    • 15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    1,5 dl tejet meglangyosítunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és hagyjuk az élesztőt felfutni.

    A liszthez hozzákeverjük a sót. Közepébe fészket készítünk, beleöntjük a felfutott élesztőt, az étolajat, a tojások sárgáját és a maradék langyos tejet. Alaposan kidagasztjuk, majd lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Amíg kel, elkészítjük a krémet: a tojássárgáját a vajjal és a sóval habosra keverjük.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kissé átgyúrjuk és 2 egyenlő részre osztjuk. Egyenként 3 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk. A krémet elfelezzük, és mindkét tésztát megkenjük, majd feltekerjük.

    A tejfölt kikeverjük a tojássárgával, és a feltekert rudakat lekenjük, majd háromszögekre vágjuk.

    Sütőpapírral fedett tepsire tesszük kissé távolabb egymástól őket, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, és további 25 percet hagyjuk még kelni.

    Közben előmelegítjük a sütőt 190 fokra, és a forró sütőbe téve szép pirosra sütjük a háromszögeket.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá