Sajtos háromszög recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
1,5 dl tejet meglangyosítunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és hagyjuk az élesztőt felfutni.
A liszthez hozzákeverjük a sót. Közepébe fészket készítünk, beleöntjük a felfutott élesztőt, az étolajat, a tojások sárgáját és a maradék langyos tejet. Alaposan kidagasztjuk, majd lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amíg kel, elkészítjük a krémet: a tojássárgáját a vajjal és a sóval habosra keverjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kissé átgyúrjuk és 2 egyenlő részre osztjuk. Egyenként 3 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk. A krémet elfelezzük, és mindkét tésztát megkenjük, majd feltekerjük.
A tejfölt kikeverjük a tojássárgával, és a feltekert rudakat lekenjük, majd háromszögekre vágjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük kissé távolabb egymástól őket, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, és további 25 percet hagyjuk még kelni.
Közben előmelegítjük a sütőt 190 fokra, és a forró sütőbe téve szép pirosra sütjük a háromszögeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


