Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
1,5 dl tejet meglangyosítunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és hagyjuk az élesztőt felfutni.
A liszthez hozzákeverjük a sót. Közepébe fészket készítünk, beleöntjük a felfutott élesztőt, az étolajat, a tojások sárgáját és a maradék langyos tejet. Alaposan kidagasztjuk, majd lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amíg kel, elkészítjük a krémet: a tojássárgáját a vajjal és a sóval habosra keverjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kissé átgyúrjuk és 2 egyenlő részre osztjuk. Egyenként 3 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk. A krémet elfelezzük, és mindkét tésztát megkenjük, majd feltekerjük.
A tejfölt kikeverjük a tojássárgával, és a feltekert rudakat lekenjük, majd háromszögekre vágjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük kissé távolabb egymástól őket, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, és további 25 percet hagyjuk még kelni.
Közben előmelegítjük a sütőt 190 fokra, és a forró sütőbe téve szép pirosra sütjük a háromszögeket.