Sajtos csigatekercs recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Egy kevés tejet meglangyosítunk, beleszórjuk a cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, hogy az élesztő felfusson.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, a tojásfehérjét, az olajat, a felfutott élesztőt és a maradék tejet. Alaposan összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, nem ragacsos tésztát kapjunk.
A tésztát osszuk el 2 egyforma részre és meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztákat lisztezett munkalapon nyújtsuk ki 25 cm hosszú téglalappá. Kenjük meg őket olvasztott vajjal és szórjuk meg reszelt sajttal. A hosszabbik oldalánál kezdve tekerjük fel szorosan mindkét tésztát. Éles késsel vágjuk be 1 cm-enként. Ne legyenek teljes szeletek, ne vágjuk át teljesen. Meleg helyen kelesszük tovább fél órát, majd kenjük meg a tejjel-olajjal elkevert tojássárgájával.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt süssük szép világosra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

