Sajtos csigatekercs recept
Elkészítése:
Egy kevés tejet meglangyosítunk, beleszórjuk a cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, hogy az élesztő felfusson.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, a tojásfehérjét, az olajat, a felfutott élesztőt és a maradék tejet. Alaposan összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, nem ragacsos tésztát kapjunk.
A tésztát osszuk el 2 egyforma részre és meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztákat lisztezett munkalapon nyújtsuk ki 25 cm hosszú téglalappá. Kenjük meg őket olvasztott vajjal és szórjuk meg reszelt sajttal. A hosszabbik oldalánál kezdve tekerjük fel szorosan mindkét tésztát. Éles késsel vágjuk be 1 cm-enként. Ne legyenek teljes szeletek, ne vágjuk át teljesen. Meleg helyen kelesszük tovább fél órát, majd kenjük meg a tejjel-olajjal elkevert tojássárgájával.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt süssük szép világosra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »