Sajtos csiga recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 2 dl tej
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg margarin
- 1 mk só
Töltelékhez:
- 1 tömlős sajt (10 dkg, tejszínes)
- 10 dkg sajt reszelve (lehet füstölt sajt is)
- 10 dkg margarin
- 1 mk pirosporpaprika
- bors ízlés szerint (el is elmaradhat)
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A töltelék hozzávalóit krémesre keverjük.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra (2-3 mm-re) kinyújtjuk, megkenjük a krémes töltelékkel. Feltekerjük, mint a bejglit. Hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük 1 /2 órára, hogy könnyen tudjuk szeletelni.
1,5 cm–es darabokra vágjuk és sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Felvert tojással megkenjük és 190 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

