Sajtos csiga recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 2 dl tej
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg margarin
- 1 mk só
Töltelékhez:
- 1 tömlős sajt (10 dkg, tejszínes)
- 10 dkg sajt reszelve (lehet füstölt sajt is)
- 10 dkg margarin
- 1 mk pirosporpaprika
- bors ízlés szerint (el is elmaradhat)
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A töltelék hozzávalóit krémesre keverjük.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra (2-3 mm-re) kinyújtjuk, megkenjük a krémes töltelékkel. Feltekerjük, mint a bejglit. Hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük 1 /2 órára, hogy könnyen tudjuk szeletelni.
1,5 cm–es darabokra vágjuk és sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Felvert tojással megkenjük és 190 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »