Sajtos-burgonyás rudacskák recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg burgonya (főzve, áttörve)
- 15 dkg sajt (reszelve)
- 1 kávéskanál só
A tetejére:
- 1-2 ek tejföl
- 5 dkg sajt (reszelve)
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót és tésztát gyúrunk belőle.
Becsomagolva egy órát pihentetjük.
Lisztezett felületen kinyújtjuk, tetejét tejföllel megkenjük, meghintjük reszelt sajttal és rudacskákra vagy szélesebb, rövidebb lapocskákra vágjuk.
Előmelegített, 200 fokos sütőben színesedésig sütjük (ez kb 15-20 perc).
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.