Sajtkrémes-medvehagymás csavart recept

Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd a tészta összes hozzávalójával együtt jól kidolgozzuk.
Kb. 1 órát kelesztjük, majd kinyújtjuk.
A tészta felére rákenjük a medvehagymával elkevert sajtkrémet, majd a töltelékre ráhajtjuk a tészta másik felét. Párszor végigmegyünk rajta sodrófával, majd tojássárgájával lekenjük és megszórjuk szezámmaggal.
Derelyevágóval csíkokat vágunk. Mindegyik tésztacsíkot a két végénél fogva ellentétes irányba párszor megcsavarjuk, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket.
20-25 percig pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »