Sajtkrémes-medvehagymás csavart recept

Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd a tészta összes hozzávalójával együtt jól kidolgozzuk.
Kb. 1 órát kelesztjük, majd kinyújtjuk.
A tészta felére rákenjük a medvehagymával elkevert sajtkrémet, majd a töltelékre ráhajtjuk a tészta másik felét. Párszor végigmegyünk rajta sodrófával, majd tojássárgájával lekenjük és megszórjuk szezámmaggal.
Derelyevágóval csíkokat vágunk. Mindegyik tésztacsíkot a két végénél fogva ellentétes irányba párszor megcsavarjuk, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket.
20-25 percig pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »