Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós ropogtatnivaló recept

Sós ropogtatnivaló
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1,5 csésze búzafinomliszt (2,5 dl-es csésze)
    • 3/4 csésze kukoricaliszt
    • 3/4 csésze víz
    • 3 ek puha margarin
    • 2 kk só
    • fél ek cukor
    • szezámmag
    • reszelt sajt
    • olaj

    Elkészítése:
    A hozzávalókat összegyúrjuk a szezámmag, reszelt sajt olaj kivételével.
    15 percre hűtőbe tesszük. Addig kibéleljük, sütőpapírral a tepsit lereszeljük a sajtot, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
    Pihentetés után a tésztát olajozott deszkára tesszük, és kézzel 1-1,5 ujjnyi vastagra nyomkodjuk. Rászórjuk a szezámmagot, és a sajtot. Kicsit rányomkodjuk. Ezután 7×4 cm-es kockákra vágjuk a tésztát, majd 180 fokon addig sütjük, míg barnulni nem kezd a teteje. Ez kb 15 perc. Mártogatóssal, vagy a nélkül is megállja a helyét, ha vendégek érkeznek, vagy akár a család örömére. Jó étvágyat!

    Sztori: 1,5 éves fiamnak (és persze magunknak is) szerettem volna valami gyors, és tojás nélküli rágcsálnivalót sütni. Mivel 2 féle lisztem van itthon, így gondoltam vegyítem a kettőt, és ez sült ki belőle. A felnőttek akár filmezés közben is falatozhatják.
    Nagyon finom, ropogós, és nem utolsósorban a fiam is odavan érte.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá