Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos tallér gofrisütőben recept

Sajtos tallér gofrisütőben
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók

    • 12 dkg reszelt sajt
    • 35 dkg liszt
    • 12 dkg vaj
    • 1 nagy csipet őrölt kömény
    • 1/2 kk szódabikarbóna
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (de mehet bele akár az egész is)
    • 1 dl tejföl
    • só (kb 2 kk)
    • 1 ek olíva olaj (étolaj is jó)

    Elkészítése:

    A sajtot lereszeljem, a vajat én enyhén megolvasztottam, nem folyósra, csak annyira, hogy villával el tudjam keverni a sajttal együtt. A sajthoz adtam a vajat, az olajat, sóztam, rászórtam a köményt (elhagyható, de fergetegesen jó ízt ad neki, csak ne essünk túlzásba, mértékkel használjuk), majd az egészet villával összekevertem. Ráütöttem a tojást (én csak sárgáját), a tejfölt, ezzel is elkevertem, majd a szódabikarbónát és a lisztet és az egészet egybe gyúrtam. Picit betettem a hűtőbe, hogy a kissé megolvasztott vaj visszanyerje eredeti szerkezetét.

    Lisztezett felületen vékonyra nyújtottam az egészet. Fogtam egy 6,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatót és korongokat szaggattam. A gofrisütőt előmelegítettem a legmagasabb fokozatra (nekem 4-es), és ebbe pakoltam egyszerre 3-at, hogy ne érjenek nagyon össze, majd szép pirosra sütöttem.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá