Rozsos stangli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Reggelihez vagy vacsorához jó választás ez a rostokban és tápanyagokban gazdag stangli.
Suliba, munkahelyre is jó szendvicsalap :)
Hozzávalók kb 12 db-hoz:
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt (rozs, búza)
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 3 ek burgonyapehely
- 1,5 dl tej
- 2 dl víz
- 1 dl olaj
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 csapott tk só
- 1 kk cukor
- pici aszkorbin
Tetejére:
- tetszés szerinti magok (szezám, len, tökmag, zabpehely, napraforgó ,mogyoró)
- tojásfehérje (vagy víz)
Elkészítése:
Élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben.
Ezután hozzáadjuk a langyos vizet és az olajat, majd a többi hozzávalót is beledolgozzuk, alaposan átgyúrjuk és 45 percig, meleg helyen letakarva kelesztjük.
A tésztánkat kb 2 ujjnyi vastagságú téglalap alakúra nyújtva pizzavágó vagy éles kés segítségével 4 cm széles hasábokra vágjuk. Tetejüket tojással lekenve az általunk összeállított magkeverékbe mártjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezve, 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Rácsra téve hűtjük és tetszés szerint, önállóan vagy főételek mellé kínálhatjuk :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »