Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás rudacska recept

Hagymás rudacska
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 375 g liszt
    • 75 g margarin
    • 10 dkg hagyma
    • 1 kk só
    • 150 ml joghurt
    • 1 zacskó instant élesztő
    • zöld-fűszerkeverék
    • 150 ml langyos tej
    • reszelt sajt ízlés szerint

    Elkészítése:
    A sütőt előmelegítjük. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez az olvasztott margarinnal, sóval és alaposan összedolgozzuk. A tésztát fél óráig kelni hagyjuk. A hagymát megdinszteljük, majd pirosra pirítjuk. A joghurtot a fűszerkeverékkel elkeverjük. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a joghurttal, rászórjuk a hagymát, megszórjuk reszelt sajttal. Vékony csíkokra szeljük a tésztát, tepsibe helyezzük úgy, hogy minden csíkot középen megtekerünk, hogy egy masni szerű formát adjon. Nekem ennyi tésztából kb 40 db lesz, általában dupla adagot sütök belőle. Szép pirosra sütjük.

    Sztori: Terveztem már másféle összeállításban is. Gondoltam fokhagymás-spenótos, paradicsomos-bazsalikomos, esetleg édes variációban is, pl  túróval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá