Fetasajtos olívabogyós vendégváró recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1 mk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 1 kk mediterrán fűszerkeverék
- 10 dkg fetasajt apróbb kockákra vágva
- 10 dkg olívabogyó felaprítva
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóival összedolgozzuk (a fetasajt és az olívabogyó kivételével!). Kissé lágy tésztát fogunk kapni. Ezután beledolgozzuk a fetasajtot és az olívabogyót is. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és egy evőkanál segítségével a tésztából halmokat szaggatunk. 180 fokos sütőben világosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »