Fetasajtos olívabogyós vendégváró recept
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1 mk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kk só
- 1 kk mediterrán fűszerkeverék
- 10 dkg fetasajt apróbb kockákra vágva
- 10 dkg olívabogyó felaprítva
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóival összedolgozzuk (a fetasajt és az olívabogyó kivételével!). Kissé lágy tésztát fogunk kapni. Ezután beledolgozzuk a fetasajtot és az olívabogyót is. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és egy evőkanál segítségével a tésztából halmokat szaggatunk. 180 fokos sütőben világosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

