Ropogós sós kifli recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A meglangyosított tejet egy kelesztő tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson (kb. 15 perc), majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet, a sót, elkeverjük, majd apránként hozzáadagoljuk az étolajat is, amivel összeállítjuk a tésztát.
Letakarva jó 30 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk a tésztát, és 4 cipót formázunk belőle. Minden cipót egyenként kerekre nyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk. A cikkeket a hosszanti oldalánál kezdve feltekerjük.
Egy sütőtepsit vastagon kikenünk a 12,5 dkg margarinnal, erre helyezzük a feltekert kifliket, megkenjük felvert tojással, meghintjük sóval, megszórjuk szezámmaggal, vagy sajttal ízlés szerint. 20-30 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
Megjegyzés:
Kiflink igen finom, ropogós lesz a margarintól, amivel a tepsit kikenjük, mert sütés közben felszívja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »