Ropogós sós kifli recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A meglangyosított tejet egy kelesztő tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson (kb. 15 perc), majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet, a sót, elkeverjük, majd apránként hozzáadagoljuk az étolajat is, amivel összeállítjuk a tésztát.
Letakarva jó 30 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk a tésztát, és 4 cipót formázunk belőle. Minden cipót egyenként kerekre nyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk. A cikkeket a hosszanti oldalánál kezdve feltekerjük.
Egy sütőtepsit vastagon kikenünk a 12,5 dkg margarinnal, erre helyezzük a feltekert kifliket, megkenjük felvert tojással, meghintjük sóval, megszórjuk szezámmaggal, vagy sajttal ízlés szerint. 20-30 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
Megjegyzés:
Kiflink igen finom, ropogós lesz a margarintól, amivel a tepsit kikenjük, mert sütés közben felszívja.