Ropogós sajtos ropi recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sóval, és a cayenne borssal, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd adjuk hozzá a tojást, a citromlevet, és két evőkanál tejfölt.
Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (ha szükséges akkor apránként adjunk hozzá még tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)
Ezután nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra a tésztát, majd derelyevágóval (v. éles késsel) vágjuk fel ízlés szerint keskeny, és hosszú csíkokra.
Ezután kenjük le az előzőleg kissé felvert tojásfehérjével, majd reszeljük rá a sajtot. Végül helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd rögtön tálalhatjuk is.
Frissen kisütve nagyon finom, ropogós. Egyszerűen nem lehet abbahagyni……
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »