Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós sajtos ropi recept

Ropogós sajtos ropi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 12 dkg vaj
    • 20 dkg gouda sajt (lereszelve)
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek citromlé
    • 2-3 ek tejföl
    • 1 tk só
    • 1 mk cayenne bors

    Lekenéshez :

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2-3 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze a sóval, és a cayenne borssal, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd adjuk hozzá a tojást, a citromlevet, és két evőkanál tejfölt.

    Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (ha szükséges akkor apránként adjunk hozzá még tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)

    Ezután nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra a tésztát, majd derelyevágóval (v. éles késsel) vágjuk fel ízlés szerint keskeny, és hosszú csíkokra.

    Ezután kenjük le az előzőleg kissé felvert tojásfehérjével, majd reszeljük rá a sajtot. Végül helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra.

    A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd rögtön tálalhatjuk is.

    Frissen kisütve nagyon finom, ropogós. Egyszerűen nem lehet abbahagyni……

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá