Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ricottás-spenótos párnák recept

Ricottás-spenótos párnák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 20 dkg spenót
    • bors
    • 20 dkg ricotta
    • 10 dkg vaj
    • 3 dkg parmezán
    • őrölt szerecsendió
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a kenéshez
    • 3 dkg fenyőmag

    Elkészítése:

    A spenótot mossuk meg, szárazra centrifugáljuk salátacentrifugába téve (vagy konyharuhával itassuk fel a felesleges vizet róla). Ezután vágjuk apróra, és az olvasztott vaj felét a ricottával keverjük össze. Forgassuk bele a parmezánt, 1 csipet szerecsendiót, valamint a száraz serpenyőben megpirított fenyőmagot. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan dolgozzuk össze.

    A leveles tésztát picit nyújtsuk ki, vágjuk négyzetekre. A négyzetek szélét kenjük meg tojással, majd halmozzuk a közepére a tölteléket. Hajtsuk háromszög alakba, nyomjuk össze a szélét, és villával cakkozzuk is be.Ezzel rögzítjük,hogy ne nyíljon szét a párnánk.

    Tegyük őket sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és kenjük le a tetejüket tojássárgájával. Díszítsük natúr fenyőmaggal.

    200 fokon (légkeverés) előmelegített sütőbe téve kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá