Ricottás-spenótos párnák recept
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 20 dkg spenót
- só
- bors
- 20 dkg ricotta
- 10 dkg vaj
- 3 dkg parmezán
- őrölt szerecsendió
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a kenéshez
- 3 dkg fenyőmag
Elkészítése:
A spenótot mossuk meg, szárazra centrifugáljuk salátacentrifugába téve (vagy konyharuhával itassuk fel a felesleges vizet róla). Ezután vágjuk apróra, és az olvasztott vaj felét a ricottával keverjük össze. Forgassuk bele a parmezánt, 1 csipet szerecsendiót, valamint a száraz serpenyőben megpirított fenyőmagot. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan dolgozzuk össze.
A leveles tésztát picit nyújtsuk ki, vágjuk négyzetekre. A négyzetek szélét kenjük meg tojással, majd halmozzuk a közepére a tölteléket. Hajtsuk háromszög alakba, nyomjuk össze a szélét, és villával cakkozzuk is be.Ezzel rögzítjük,hogy ne nyíljon szét a párnánk.
Tegyük őket sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és kenjük le a tetejüket tojássárgájával. Díszítsük natúr fenyőmaggal.
200 fokon (légkeverés) előmelegített sütőbe téve kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.