Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pogácsatorta recept

Pogácsatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg finomliszt
    • 5 dkg élesztő
    • 0,5 dl tej
    • 2 tk só
    • 0,5 dl napraforgó olaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Lekenéshez:

    Elkészítése:

    A langyos tej felébe beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.

    Nagyobb tálba tesszük a lisztet, a sót, a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, és összedolgozzuk.

    Hozzáadjuk a maradék langyos tejet és az olaj felét, és addig dagasztjuk míg hólyagos nem lesz a tészta. Maradék tejet hozzáadva még pár percig dagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Lisztezett deszkán 2 cipóra osztjuk, és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Közepes négyzeteket vágunk belőle, megkenjük olajjal, és feltekerjük, mint a buktát.

    Olajjal kikent tortaformába sorakoztatjuk. Középre 5 db kör alakú pogácsát teszünk. Pár percig még kelesztjük, majd felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá