Pogácsatorta recept

Elkészítése:
A langyos tej felébe beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Nagyobb tálba tesszük a lisztet, a sót, a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, és összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a maradék langyos tejet és az olaj felét, és addig dagasztjuk míg hólyagos nem lesz a tészta. Maradék tejet hozzáadva még pár percig dagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán 2 cipóra osztjuk, és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Közepes négyzeteket vágunk belőle, megkenjük olajjal, és feltekerjük, mint a buktát.
Olajjal kikent tortaformába sorakoztatjuk. Középre 5 db kör alakú pogácsát teszünk. Pár percig még kelesztjük, majd felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »