Pogácsatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 2 tk só
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 3 tojássárgája

Lekenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítése:

A langyos tej felébe beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.

Nagyobb tálba tesszük a lisztet, a sót, a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, és összedolgozzuk.

Hozzáadjuk a maradék langyos tejet és az olaj felét, és addig dagasztjuk míg hólyagos nem lesz a tészta. Maradék tejet hozzáadva még pár percig dagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán 2 cipóra osztjuk, és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Közepes négyzeteket vágunk belőle, megkenjük olajjal, és feltekerjük, mint a buktát.

Olajjal kikent tortaformába sorakoztatjuk. Középre 5 db kör alakú pogácsát teszünk. Pár percig még kelesztjük, majd felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük.