Hozzávalók:
Lekenéshez:
Elkészítése:
A langyos tej felébe beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Nagyobb tálba tesszük a lisztet, a sót, a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, és összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a maradék langyos tejet és az olaj felét, és addig dagasztjuk míg hólyagos nem lesz a tészta. Maradék tejet hozzáadva még pár percig dagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán 2 cipóra osztjuk, és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Közepes négyzeteket vágunk belőle, megkenjük olajjal, és feltekerjük, mint a buktát.
Olajjal kikent tortaformába sorakoztatjuk. Középre 5 db kör alakú pogácsát teszünk. Pár percig még kelesztjük, majd felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük.