Túrós pogácsa recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,fele lehet rétesliszt
- 1 cs porélesztő
- kb. 4 kávéskanál só
- 25 dkg túró
- 1 kis dobozos tejföl
- 25 dkg margarin vagy 2 púpos kanál zsír
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kis szezámmag
Elkészítése:
A lisztet a porélesztővel összekeverjük, majd a túróval,tejföllel, sóval margarinnal összegyúrjuk. Egy éjszakára, vagy fél órával a sütés előtt hűtőbe tesszük. Majd kinyújtani, lehet hajtogatni is negyed óránként és hasonlítani fog a leveles tésztára. Tetszés szerinti méretű szaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük tojással és akár a tetejét megszórhatjuk szezám maggal vagy sajttal, de nélküle is finom. Előmelegített sütőben, közepes lángon addig sütjük míg a teteje szép piros nem lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.