Túrós pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,fele lehet rétesliszt
- 1 cs porélesztő
- kb. 4 kávéskanál só
- 25 dkg túró
- 1 kis dobozos tejföl
- 25 dkg margarin vagy 2 púpos kanál zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kis szezámmag
Elkészítése:
A lisztet a porélesztővel összekeverjük, majd a túróval,tejföllel, sóval margarinnal összegyúrjuk. Egy éjszakára, vagy fél órával a sütés előtt hűtőbe tesszük. Majd kinyújtani, lehet hajtogatni is negyed óránként és hasonlítani fog a leveles tésztára. Tetszés szerinti méretű szaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük tojással és akár a tetejét megszórhatjuk szezám maggal vagy sajttal, de nélküle is finom. Előmelegített sütőben, közepes lángon addig sütjük míg a teteje szép piros nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »