Töltike pogácsa recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- tej a futtatáshoz
- 1 ek só
- 20 dkg margarin
Töltelék:
- 10 dkg kukorica
- 10 dkg zöldborsó (megfőzve)
- 10 dkg sonka reszelve
- 1 db tömlős sajt
- 2-3 ek tejföl
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1-2 ek tejföl
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát összeállítjuk, megkelesztjük, majd közben a tölteléket elkészítjük.
A tésztát kinyújtjuk ½ cm vastagságúra, majd egy nagyobb szájú pohárral, vagy nagy méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Egy darabra a töltelékből halmozunk, majd egy másikkal betakarjuk, a széleit jól összenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom a pogácsákat, majd a tetejét megkenem a tojással elkevert tejföllel, a reszelt sajtot teszek rá.
180 fokon pirosra sütöm kb: 40-45 perc.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »