Sonkás, baconos pogácsa recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Elkészítése:
Előkészítés: A sonkát és a bacont apróra vágjuk.
Elkészítés: Az élesztőt a cukorral és egy evőkanál liszttel a meglangyosított tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, sonkát, bacont, tejfölt és a kovászt. Összegyúrjuk a tésztát és meleg helyen 20 percet kelesztjük. Átgyúrjuk és még fél órát kelesztjük. Kinyújtjuk kétujjnyi vastagra. A tészta tetejét bevagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 15-20 percig pihentetjük, majd felvert egész tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 160 fokon 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.