Sajtos-túrós pogácsa recept
Elkészítése:
A tejet a cukorral élesztővel felfuttatjuk.
Egy tálban a lisztet és a zsírt/margarint/összemorzsoljuk , majd hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, túrót, tojást, tejfölt és a sót. Jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle és 30 percet pihentetjük!
A sajtot megreszeljük, a tésztát 1 cm vastag téglalapra nyújtjuk és megszórjuk a sajt 2/3-val, majd szorosan feltekerjük.
Letakarjuk és ismét 30 percet pihentetjük.
A tésztát kb. 2cm-re kisodorjuk tetejét megkenjük a maradék tojássárgájával, megszórjuk a maradék sajttal, és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Előmelegített sütőben sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

