Sajtos-túrós pogácsa recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Elkészítése:
A tejet a cukorral élesztővel felfuttatjuk.
Egy tálban a lisztet és a zsírt/margarint/összemorzsoljuk , majd hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, túrót, tojást, tejfölt és a sót. Jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle és 30 percet pihentetjük!
A sajtot megreszeljük, a tésztát 1 cm vastag téglalapra nyújtjuk és megszórjuk a sajt 2/3-val, majd szorosan feltekerjük.
Letakarjuk és ismét 30 percet pihentetjük.
A tésztát kb. 2cm-re kisodorjuk tetejét megkenjük a maradék tojássárgájával, megszórjuk a maradék sajttal, és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Előmelegített sütőben sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.