Sajtos pogácsa recept

Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, és a cukorral ízesítve, letakarva kb 10 perc alatt felfuttatjuk. Ez alatt a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a tojást és a sajtot hozzáadjuk, majd a tejes élesztővel alaposan bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen kb 50 alatt a duplájára kelesztjük. Ezután meglisztezett gyúrólapon kisujjnyi vastagra, téglalap alakúra gyúrjuk, négybe hajtjuk. Azaz a tésztát 2 oldaláról először középre hajtjuk, majd a tészták találkozásánál, újra egymásra hajtjuk. A tésztát 90 fokkal elfordítjuk, a nyújtást, és a hajtogatást megismételjük. 90 fokkal ismét elfordítjuk, de most már következhet a szaggatás, vagyis a tésztát 1,5 ujjnyira ellapítjuk, egy 5-6 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval (esetleg pohár) kiszaggatjuk. Kivajazott, belisztezett tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket felvert tojással megkenjük, és szórhatunk rá köménymagot, reszelt sajtot, és szezámmagot is.Előmelegített, közepesen forró sütőben (kb 180°C ) 20-22 perc alatt aranysárgára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »