Sajtos pogácsa recept

Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, és a cukorral ízesítve, letakarva kb 10 perc alatt felfuttatjuk. Ez alatt a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a tojást és a sajtot hozzáadjuk, majd a tejes élesztővel alaposan bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen kb 50 alatt a duplájára kelesztjük. Ezután meglisztezett gyúrólapon kisujjnyi vastagra, téglalap alakúra gyúrjuk, négybe hajtjuk. Azaz a tésztát 2 oldaláról először középre hajtjuk, majd a tészták találkozásánál, újra egymásra hajtjuk. A tésztát 90 fokkal elfordítjuk, a nyújtást, és a hajtogatást megismételjük. 90 fokkal ismét elfordítjuk, de most már következhet a szaggatás, vagyis a tésztát 1,5 ujjnyira ellapítjuk, egy 5-6 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval (esetleg pohár) kiszaggatjuk. Kivajazott, belisztezett tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket felvert tojással megkenjük, és szórhatunk rá köménymagot, reszelt sajtot, és szezámmagot is.Előmelegített, közepesen forró sütőben (kb 180°C ) 20-22 perc alatt aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »