Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos pogácsa recept

Sajtos pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók: 40-45 db-hoz

    A tésztához:

    • 50 dkg finom liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 kispohár tejföl
    • 2 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg reszelt trappista sajt

    A kenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • A tetejére:
    • 15 dkg trappista sajt

    Előkészítés:

    A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a többi összetevővel tésztát gyúrunk.

    A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és még 40 percig kelesztjük ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk. Kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tepsire tesszük.

    Pihentetjük 10 percet, majd felvert egész tojással lekenjük és reszelt sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 percig sütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá