Sajtos pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók: 40-45 db-hoz

A tésztához:

  • 50 dkg finom liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kispohár tejföl
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 db tojás sárgája
  • 15 dkg reszelt trappista sajt

A kenéshez:

  • 1 db tojás
  • A tetejére:
  • 15 dkg trappista sajt

Előkészítés:

A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a többi összetevővel tésztát gyúrunk.

A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és még 40 percig kelesztjük ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk. Kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tepsire tesszük.

Pihentetjük 10 percet, majd felvert egész tojással lekenjük és reszelt sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!