Sajtos pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk. A sajt kivételével a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk.
Kinyújtjuk téglalap alakúra és kétszer hajtogatjuk. A kinyújtott tésztát a fele durvára reszelt sajttal megszórjuk, a második hajtogatásnál a maradék sajttal szórjuk meg. A hajtogatást 20 percenként végezzük, konyharuhával letakarva pihentetjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. 2 cm vastagságúra sodorjuk a tésztát ,tojásfehérjével lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk, majd kiszaggatjuk és a tepsibe tesszük. Fél órát a tepsiben pihentetjük még.
180-200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »