Sajtos pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 17 dkg margarin
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1/2 dl tej
  • 1 kis pohár tejföl (150 g)
  • 4 kk só
  • 1 mk cukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg durvára reszelt sajt

A tetejére:

  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 tojásfehérje

Elkészítése:

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk. A sajt kivételével a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk.

Kinyújtjuk téglalap alakúra és kétszer hajtogatjuk. A kinyújtott tésztát a fele durvára reszelt sajttal megszórjuk, a második hajtogatásnál a maradék sajttal szórjuk meg. A hajtogatást 20 percenként végezzük, konyharuhával letakarva pihentetjük.

Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. 2 cm vastagságúra sodorjuk a tésztát ,tojásfehérjével lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk, majd kiszaggatjuk és a tepsibe tesszük. Fél órát a tepsiben pihentetjük még.

180-200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.