Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pehelypogácsa recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 2 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 25 dkg túró
    • 2 dl tejföl
    • só ízlés szerint
    • pici cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája +  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje a kenéshez

    Elkészítése:
    A lisztet a sóval és a margarinnal elmorzsoljuk. Beletesszük a tojások sárgáját és a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt. Majd a tejföllel sima tésztává dolgozzuk össze, ezután duplájára kelesztjük. Kisodorjuk két ujjnyi vastagra és apró pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Pihentetjük és ha pihent, megkenjük tojás fehérjével és sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

    Sztori: Kiadós pogácsa és nagyon finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá