Pehelypogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 25 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • só ízlés szerint
  • pici cukor
  • 2 db tojássárgája + tojásfehérje a kenéshez

Elkészítése:
A lisztet a sóval és a margarinnal elmorzsoljuk. Beletesszük a tojások sárgáját és a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt. Majd a tejföllel sima tésztává dolgozzuk össze, ezután duplájára kelesztjük. Kisodorjuk két ujjnyi vastagra és apró pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Pihentetjük és ha pihent, megkenjük tojás fehérjével és sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Sztori: Kiadós pogácsa és nagyon finom!