Leveles töpörtyűs pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 60 dkg darált töpörtyű
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek olvasztott zsír
- 2 ek fehérbor /én nem tettem bele mert nem volt itthon/
- 50 g élesztő
- cukor az élesztő felfuttatásához
- 3 tk só
- 6-7 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval lágyabb tésztát készítünk és letakarva duplájára kelesztjük.
A töpörtyűt kikeverjük 1 tk sóval. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd rákenjük a töpörtyűt. Összehajtogatjuk, majd 20 percet kelesztjük. A hajtogatást még kétszer megismételjük.
Ha megvannak a hajtogatások a tésztát 2 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét bevágjuk, majd kiszaggatjuk. Olajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a pogácsákat, majd tetejüket lekenjük felvert tojással és újabb 20 percig kelesztjük.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, majd 180 fokra mérsékeljük a hőmérsékletet és kb 30 perc alatt készre sütjük, de ez sütőfüggő.
Ebből az adagból lett 50 darab pogácsa, finom könnyű és leveles.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »