Leveles töpörtyűs pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 60 dkg darált töpörtyű
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek olvasztott zsír
- 2 ek fehérbor /én nem tettem bele mert nem volt itthon/
- 50 g élesztő
- cukor az élesztő felfuttatásához
- 3 tk só
- 6-7 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval lágyabb tésztát készítünk és letakarva duplájára kelesztjük.
A töpörtyűt kikeverjük 1 tk sóval. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd rákenjük a töpörtyűt. Összehajtogatjuk, majd 20 percet kelesztjük. A hajtogatást még kétszer megismételjük.
Ha megvannak a hajtogatások a tésztát 2 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét bevágjuk, majd kiszaggatjuk. Olajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a pogácsákat, majd tetejüket lekenjük felvert tojással és újabb 20 percig kelesztjük.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, majd 180 fokra mérsékeljük a hőmérsékletet és kb 30 perc alatt készre sütjük, de ez sütőfüggő.
Ebből az adagból lett 50 darab pogácsa, finom könnyű és leveles.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »