Krumplis pogácsa recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, belemorzsoljuk az élesztőt, majd összegyúrjuk jól a tésztát. Gombóccá formázzuk és letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és összehajtogatjuk, majd letakarjuk. 15 percenként megismételjük a nyújtást-hajtogatás még kétszer.
Miután utoljára is meghajtogattuk, akkor ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogácsákat a kezeink között kissé megsodorjuk, hogy magasabbak legyenek, majd sütőpapíros tepsire sorakozatjuk.
Felvert tojással lekenjük a pogácsákat és szezámmaggal megszórjuk.
Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, majd ha már felmelegedett, akkor kb 20perc alatt pirosra sütjük a pogácsákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









