Kolbászos pogácsa recept

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 20 dkg túró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsír
- 20dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 csomag instant élesztő
- annyi tejföl
amennyit felvesz (kb.2-3 ek.) - kb.40 dkg gyulai kolbász hajszálvékonyra szeletelve
- a tetejére kenéshez
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és ízlés szerint lenmag, szezámmag, köménymag, durva só
Elkészítése:
A lisztbe belekeverem a sót, cukrot, élesztőt, belemorzsolom a zsírt, hozzáadom a reszelt sajtot, a túrót, a 2 tojást, és a tejföllel összegyúrom. A kész tésztát 1,5 órát meleg helyen pihentetem. Kinyújtom 0,5 cm vastagra, és függőlegesen két részre osztom a tésztát. A tészta egyik felére hajszálvékonyra szeletelt gyulai kolbászkarikákat fektetek, a másik felét tojással megkenem, és ráfektetem a kolbászos rétegre. Tenyérrel picit meglapogatom, majd pogácsaszggatóval úgy szúrom ki, hogy minden pogácsa közepében egy egész kolbászkarika legyen. Sütőpapírral kibélelt. tepsibe rakom, tojással megkenem,tetszőlegesen megszórom a tetejét len-, kömény- vagy szezámmaggal, és sóval. 1 órát kelesztem, majd forró sütőben 20-30 perc alatt kisütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »