Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos pogácsa recept

Kolbászos pogácsa
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 20 dkg túró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg zsír
    • 20dkg reszelt sajt
    • 1 evőkanál só
    • 1 teáskanál cukor
    • 1 csomag instant élesztő
    • annyi tejföl
      amennyit felvesz (kb.2-3 ek.)
    • kb.40 dkg gyulai kolbász hajszálvékonyra szeletelve
    • a tetejére kenéshez  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és ízlés szerint lenmag, szezámmag, köménymag, durva só

    Elkészítése:
    A lisztbe belekeverem a sót, cukrot, élesztőt, belemorzsolom a zsírt, hozzáadom a reszelt sajtot, a túrót, a 2 tojást, és a tejföllel összegyúrom. A kész tésztát 1,5 órát meleg helyen pihentetem. Kinyújtom 0,5 cm vastagra, és függőlegesen két részre osztom a tésztát. A tészta egyik felére hajszálvékonyra szeletelt gyulai kolbászkarikákat fektetek, a másik felét tojással megkenem, és ráfektetem a kolbászos rétegre. Tenyérrel picit meglapogatom, majd pogácsaszggatóval úgy szúrom ki, hogy minden pogácsa közepében egy egész kolbászkarika legyen. Sütőpapírral kibélelt. tepsibe rakom, tojással megkenem,tetszőlegesen megszórom a tetejét len-, kömény- vagy szezámmaggal, és sóval. 1 órát kelesztem, majd forró sütőben 20-30 perc alatt kisütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá