Kolbászos pogácsa recept

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 20 dkg túró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsír
- 20dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 csomag instant élesztő
- annyi tejföl
amennyit felvesz (kb.2-3 ek.) - kb.40 dkg gyulai kolbász hajszálvékonyra szeletelve
- a tetejére kenéshez
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és ízlés szerint lenmag, szezámmag, köménymag, durva só
Elkészítése:
A lisztbe belekeverem a sót, cukrot, élesztőt, belemorzsolom a zsírt, hozzáadom a reszelt sajtot, a túrót, a 2 tojást, és a tejföllel összegyúrom. A kész tésztát 1,5 órát meleg helyen pihentetem. Kinyújtom 0,5 cm vastagra, és függőlegesen két részre osztom a tésztát. A tészta egyik felére hajszálvékonyra szeletelt gyulai kolbászkarikákat fektetek, a másik felét tojással megkenem, és ráfektetem a kolbászos rétegre. Tenyérrel picit meglapogatom, majd pogácsaszggatóval úgy szúrom ki, hogy minden pogácsa közepében egy egész kolbászkarika legyen. Sütőpapírral kibélelt. tepsibe rakom, tojással megkenem,tetszőlegesen megszórom a tetejét len-, kömény- vagy szezámmaggal, és sóval. 1 órát kelesztem, majd forró sütőben 20-30 perc alatt kisütöm.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »