Kolbászos pogácsa

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Kolbászos pogácsa

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 20 dkg túró
  • 2 tojás
  • 15 dkg zsír
  • 20dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • annyi tejföl
    amennyit felvesz (kb.2-3 ek.)
  • kb.40 dkg gyulai kolbász hajszálvékonyra szeletelve
  • a tetejére kenéshez tojás és ízlés szerint lenmag, szezámmag, köménymag, durva só

Elkészítése:
A lisztbe belekeverem a sót, cukrot, élesztőt, belemorzsolom a zsírt, hozzáadom a reszelt sajtot, a túrót, a 2 tojást, és a tejföllel összegyúrom. A kész tésztát 1,5 órát meleg helyen pihentetem. Kinyújtom 0,5 cm vastagra, és függőlegesen két részre osztom a tésztát. A tészta egyik felére hajszálvékonyra szeletelt gyulai kolbászkarikákat fektetek, a másik felét tojással megkenem, és ráfektetem a kolbászos rétegre. Tenyérrel picit meglapogatom, majd pogácsaszggatóval úgy szúrom ki, hogy minden pogácsa közepében egy egész kolbászkarika legyen. Sütőpapírral kibélelt. tepsibe rakom, tojással megkenem,tetszőlegesen megszórom a tetejét len-, kömény- vagy szezámmaggal, és sóval. 1 órát kelesztem, majd forró sütőben 20-30 perc alatt kisütöm.