Igazi leveles tepertős pogácsa recept
Elkészítése:
A zsíros tepertőt ledaráljuk, /ha nem elég zsíros, akkor tegyünk bele két tojásnyi zsírt/, hozzáadunk 20 dkg lisztet, az ecetet, alaposan összedolgozzuk, téglalap alakúra formáljuk, és hideg helyre tesszük pihenni.
A tejben elkeverjük a cukrot, és belekeverjük az élesztő, felfuttatjuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, a tejfölt, és hólyagosra dagasztjuk.
A dagasztás után kigyúrjuk, letakarjuk, és 10 percig pihentetjük. Azután kinyújtjuk akkorára, hogy a tepertős tésztát be tudjuk csomagolni.
Most a tésztát ismét kinyújtjuk, összehajtjuk, alulról fölfelé, fölülről lefelé, balról jobbra, és vissza. 20 percig pihentetjük, és ismét kinyújtjuk, hajtogatjuk, pihentetjük.
A harmadik nyújtás után a tetejét bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejét tojással megkenjünk. 25-30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

