Igazi leveles tepertős pogácsa recept
Elkészítése:
A zsíros tepertőt ledaráljuk, /ha nem elég zsíros, akkor tegyünk bele két tojásnyi zsírt/, hozzáadunk 20 dkg lisztet, az ecetet, alaposan összedolgozzuk, téglalap alakúra formáljuk, és hideg helyre tesszük pihenni.
A tejben elkeverjük a cukrot, és belekeverjük az élesztő, felfuttatjuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, a tejfölt, és hólyagosra dagasztjuk.
A dagasztás után kigyúrjuk, letakarjuk, és 10 percig pihentetjük. Azután kinyújtjuk akkorára, hogy a tepertős tésztát be tudjuk csomagolni.
Most a tésztát ismét kinyújtjuk, összehajtjuk, alulról fölfelé, fölülről lefelé, balról jobbra, és vissza. 20 percig pihentetjük, és ismét kinyújtjuk, hajtogatjuk, pihentetjük.
A harmadik nyújtás után a tetejét bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejét tojással megkenjünk. 25-30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

