Füstölt csülkös pogácsa recept
Elkészítése:
A langyos tejfölbe belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, borsot, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, az áttört burgonyát, az élesztős tejfölt is hozzáadjuk. Alaposan kidolgozzuk, ha kell adhatunk hozzá a csülök levéből, hogy inkább lágy legyen a tészta, mint kemény, de ne ragadjon. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, rászórjuk az apróra vágott húst, majd fentről lefelé középig lehajtjuk, majd lentről felfelé középig felhajtjuk, majd jobb és baloldalról is behajtjuk középig. letakarva meleg helyen ismét kelesztjük. A hajtogatást még egyszer elvégezzük, majd 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, tetejét lekenjük a tojásfehérje, tej, olaj keverékével, tetejét berácsozzuk és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük, egymástól kissé távolabb. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a pogácsák közé vizet spriccelünk és betoljuk a sütőbe a tepsit. Kb 10-15 perc alatt megsülnek (világosak legyenek).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

