Füstölt csülkös pogácsa recept

Elkészítése:
A langyos tejfölbe belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, borsot, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, az áttört burgonyát, az élesztős tejfölt is hozzáadjuk. Alaposan kidolgozzuk, ha kell adhatunk hozzá a csülök levéből, hogy inkább lágy legyen a tészta, mint kemény, de ne ragadjon. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, rászórjuk az apróra vágott húst, majd fentről lefelé középig lehajtjuk, majd lentről felfelé középig felhajtjuk, majd jobb és baloldalról is behajtjuk középig. letakarva meleg helyen ismét kelesztjük. A hajtogatást még egyszer elvégezzük, majd 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, tetejét lekenjük a tojásfehérje, tej, olaj keverékével, tetejét berácsozzuk és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük, egymástól kissé távolabb. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a pogácsák közé vizet spriccelünk és betoljuk a sütőbe a tepsit. Kb 10-15 perc alatt megsülnek (világosak legyenek).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »