“Éjszakás” túrós pogácsa recept

Elkészítése:
Az áttört túrót elkeverjük a liszttel, elmorzsoljuk benne a margarint és a lereszelt élesztőt. Hozzáadjuk a felvert tojást és a tejfölt, sóval ízesítve a tésztát jól összedolgozzuk.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük (ezért a legjobb a tésztát előző este összeállítani).
Másnap kinyújtjuk, majd a szokásos módon hajtogatjuk, legalább 3x. (Fentről lefelé, jobbról balra.) A hajtogatások között kb 30 percet pihentetjük a tésztát.
Utoljára ujjnyira nyújtjuk, tetejét tojás sárgájával megkenjük, reszelt sajttal, szezámmaggal megszórjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Derelyevágóval rudakat is vághatunk.)
180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »