Burgonyás pogácsa másképp recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1,5 kg. burgonya
- 45-50 dkg rétesliszt (attól függően milyen lisztes a burgonya )
- 3 ek búzadara
- 2 kk. só
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 ek olaj vagy zsír
- kb. 25 dkg darált töpörtyű
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Miután kihűlt elkeverjük a liszttel, zsiradékkal, darával és a tojással összegyúrjuk. Henger alakúra formázzuk, majd 3-4 egyenlő részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk, megkenjük a darált töpörtyűvel, meg sózzuk és feltekerjük (mint a kalácsot). Kicsit ellapítjuk és zsiradékkal kikent tepsibe tesszük. Ha már mind a 3-4 rúd a tepsibe van kb. 5 cm-es darabokra felvágjuk, megkenjük zsiradékkal és 180 fokon világos barnára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.