Burgonyás pogácsa másképp recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg. burgonya
- 45-50 dkg rétesliszt (attól függően milyen lisztes a burgonya )
- 3 ek búzadara
- 2 kk. só
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 ek olaj vagy zsír
- kb. 25 dkg darált töpörtyű
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Miután kihűlt elkeverjük a liszttel, zsiradékkal, darával és a tojással összegyúrjuk. Henger alakúra formázzuk, majd 3-4 egyenlő részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk, megkenjük a darált töpörtyűvel, meg sózzuk és feltekerjük (mint a kalácsot). Kicsit ellapítjuk és zsiradékkal kikent tepsibe tesszük. Ha már mind a 3-4 rúd a tepsibe van kb. 5 cm-es darabokra felvágjuk, megkenjük zsiradékkal és 180 fokon világos barnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »