Burgonyás pogácsa másképp recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg. burgonya
- 45-50 dkg rétesliszt (attól függően milyen lisztes a burgonya )
- 3 ek búzadara
- 2 kk. só
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 ek olaj vagy zsír
- kb. 25 dkg darált töpörtyű
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Miután kihűlt elkeverjük a liszttel, zsiradékkal, darával és a tojással összegyúrjuk. Henger alakúra formázzuk, majd 3-4 egyenlő részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk, megkenjük a darált töpörtyűvel, meg sózzuk és feltekerjük (mint a kalácsot). Kicsit ellapítjuk és zsiradékkal kikent tepsibe tesszük. Ha már mind a 3-4 rúd a tepsibe van kb. 5 cm-es darabokra felvágjuk, megkenjük zsiradékkal és 180 fokon világos barnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »