Pogácsa maradék krumplipüréből recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A liszteket egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sót és elmorzsoljuk benne a krumplipürét. A tejfölt kicsit megmelegítjük, de ne legyen forró. Belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, majd simára keverjük. Az élesztős tejfölt, a tojást és a margarint is a liszthez adjuk, majd összedolgozzuk. Picit lágy a tészta, ekkor érdemes enyhén lisztezett felületre borítani és lisztes kézzel kidagasztani, majd pár órára hűtőbe rakjuk (Én egy fedeles kelesztőtálba raktam és pont 2 órát pihent. Akár este is összeállíthatjuk és másnap reggel nyújtjuk.)
Ezután lisztezett felületen 0,5 cm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk. Háromszor hajtogatjuk 20 perces pihentetések beiktatásával. A hajtogatást a pogácsáknál szokásos módon végezzük.
A tésztát képzeletben 3 sávra osztjuk, a felső harmadot hajtjuk középre, majd erre az alsó harmadot. Ezután a bal oldalt, majd a jobb oldalt hajtjuk középre. A harmadik hajtogatás után ujjnyi vastagra elnyújtjuk, majd a tetejét bevagdaljuk. Egy kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik. Egy egész, kissé felvert tojással lekenjük.
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Maradék krumplipüré felhasználásával készült ez a puha, omlós pogácsa. Természetesen ha épp nincs belőle, a megfőzött és összetört krumpli is alkalmas helyette.
A hajtogatás, pihentetés miatt hosszadalmasnak tűnik a folyamat, de minden perce megéri, hisz ez az egyik legfinomabb pogácsa, amit valaha készítettem.
Az elkészítési idő nem tartalmazza a hűtőben való pihentetés idejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »