Pizzás minikiflik recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3 ek olaj
- 3 dl tej
- 3 dl víz
- 5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 1 tk só
- pizzakrém
- bacon, sajt, bármi
Elkészítése:
A száraz részekkel kezdjük. A lisztet és a sót egy keverőtálba tesszük. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot. A liszthez öntjük. Beletesszük a vizet és az olajat is, és jó alaposan kidolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ezután mérettől függően 4-8 részre osztjuk, és egyenként köröket nyújtunk belőlük. Mindegyik kört 4-8 formába vágjuk, hogy háromszögeket kapjunk.
Megkenjük pizzakrémmel, tehetünk rá bacont, sajtot, vagy bármit, amit szeretnénk. Feltekerjük a nagyobbik végétől kezdve.
Előmelegített sütőben szép ropogósra sütjük!
Tipp:
Ha csak egy csipet sót, és több cukrot teszünk hozzá, akkor édes aprósüteményt is lehet sütni belőle. (Pl. lekváros, nutellás, stb.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »