Pizzás minikiflik recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3 ek olaj
- 3 dl tej
- 3 dl víz
- 5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 1 tk só
- pizzakrém
- bacon, sajt, bármi
Elkészítése:
A száraz részekkel kezdjük. A lisztet és a sót egy keverőtálba tesszük. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot. A liszthez öntjük. Beletesszük a vizet és az olajat is, és jó alaposan kidolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ezután mérettől függően 4-8 részre osztjuk, és egyenként köröket nyújtunk belőlük. Mindegyik kört 4-8 formába vágjuk, hogy háromszögeket kapjunk.
Megkenjük pizzakrémmel, tehetünk rá bacont, sajtot, vagy bármit, amit szeretnénk. Feltekerjük a nagyobbik végétől kezdve.
Előmelegített sütőben szép ropogósra sütjük!
Tipp:
Ha csak egy csipet sót, és több cukrot teszünk hozzá, akkor édes aprósüteményt is lehet sütni belőle. (Pl. lekváros, nutellás, stb.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

