Hozzávalók:
Elkészítése:
A száraz részekkel kezdjük. A lisztet és a sót egy keverőtálba tesszük. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot. A liszthez öntjük. Beletesszük a vizet és az olajat is, és jó alaposan kidolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ezután mérettől függően 4-8 részre osztjuk, és egyenként köröket nyújtunk belőlük. Mindegyik kört 4-8 formába vágjuk, hogy háromszögeket kapjunk.
Megkenjük pizzakrémmel, tehetünk rá bacont, sajtot, vagy bármit, amit szeretnénk. Feltekerjük a nagyobbik végétől kezdve.
Előmelegített sütőben szép ropogósra sütjük!
Ha csak egy csipet sót, és több cukrot teszünk hozzá, akkor édes aprósüteményt is lehet sütni belőle. (Pl. lekváros, nutellás, stb.)