Pizzás kiflik recept

Hozzávalók:
Tészta:
- fél kg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 dl víz
- 1 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kissé felverve (fele a tésztába, fele a kenéshez)
- 2 teáskanál só
Pizzakrém:
- 2 kisebb, vagy egy nagyobb fej vöröshagymát apróra reszelve
- fél dl olaj
- 3 gerezd összetört fokhagyma
- sót
- bors
- 2 dl házi paradicsompüré
- esetleg olaszos fűszereket adhatunk még hozzá
Töltelék:
- sonka szeletek
- esetleg sajt
- kukorica, gomba, ki mit szeretne ( bárhogyan variálhatjuk)
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk egy nagyobb edénybe. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és 1 dl tejjel, majd a liszt közepébe öntjük. Kissé elkeverjük, hozzáadjuk szakaszosan a többi tejet, a sót az olajat és a tojást. Jól „megmunkáljuk” a tésztát, azaz a robotgép dagasztó spiráljával addig dagasztjuk, amíg szép hólyagos, fényes kelt tésztát nem kapunk, vagy ha nincs akkor kézzel dagasztjuk. Letakarjuk egy konyharuhával és félretesszük kelni.
A krémhez a hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a pürével és pár perc alatt összeforraljuk, majd kihűtjük.
Jó fél óra elteltével lisztezett deszkára borítjuk a szépen megkelt tésztát, kettévesszük, cipóra formázzuk, és külön-külön kör alakúra nyújtjuk.
A kört pizza vágóval 12 cikkre vágjuk. Mindegyik háromszöget megkenjük kevés pizza krémmel, ráhelyezünk egy csík sonkaszeletet és kiflivé tekerjük. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe rakjuk. Itt is kelesztjük kb 20 percig, majd a félretett, felvert tojással a tetejüket egyenként megkenjük.
Kedvünk szerint szórhatunk rá reszelt sajtot, szezámmagot, lenmagot, köményt, stb. Előmelegített, 190 fokos sütőben 20-25 perc alatt szép barnás-pirosra sütjük.
A legfinomabb azon melegében, de még másnap is nagyon jó puhák a kiflik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »