Pizzás kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 mk. cukor
- 1 csapott kk. só
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek. olívaolaj
A töltelékhez:
- 1 kis doboz paradicsomkonzerv
- 2 cl olívaolaj
- pici oregánó
- pici metélőhagyma
- pici petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- (Fűszereket ízlés szerinti mennyiségben adagoljuk, szárított fűszereket használtam)
- 15 dkg trappista sajt (reszelve)
A kiflik kenéséhez:
- 1 db felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben. A lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadunk egy egész tojást és egy tojás sárgáját. A megkelt élesztővel és a megmaradt tejjel összekeverjük, majd tésztát dagasztunk belőle. Hozzá adjuk az olíva olajat, majd addig dagasztjuk, amíg a tál oldalától el nem válik a tészta.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd két cipót formázunk belőle. Két darab fél centi vastag kört nyújtunk előle és 8 cikkre vágjuk őket. A sajt kivételével összekeverjük a töltelék hozzávalóit és megkenjük vele a cikkeket. A sajtot lereszeljük, majd megszórjuk vele a cikkeket. Kifli alakúra sodorjuk őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben, felvert tojásfehérjével megkenve megsütjük. A tepsit, vagy sütőlemezt kenjük ki, vagy tegyünk bele sütőpapírt.