Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizzás kifli recept

Pizzás kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • 3 dl tej
    • 1 mk. cukor
    • 1 csapott kk. só
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek. olívaolaj

    A töltelékhez:

    • 1 kis doboz paradicsomkonzerv
    • 2 cl olívaolaj
    • pici oregánó
    • pici metélőhagyma
    • pici petrezselyemzöld
    • őrölt bors
    • (Fűszereket ízlés szerinti mennyiségben adagoljuk, szárított fűszereket használtam)
    • 15 dkg trappista sajt (reszelve)

    A kiflik kenéséhez:

    • 1 db felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben. A lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadunk egy egész tojást és egy tojás sárgáját. A megkelt élesztővel és a megmaradt tejjel összekeverjük, majd tésztát dagasztunk belőle. Hozzá adjuk az olíva olajat, majd addig dagasztjuk, amíg a tál oldalától el nem válik a tészta.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd két cipót formázunk belőle.  Két darab fél centi vastag kört nyújtunk előle és 8 cikkre vágjuk őket. A sajt kivételével összekeverjük a töltelék hozzávalóit és megkenjük vele a cikkeket. A sajtot lereszeljük, majd megszórjuk vele a cikkeket. Kifli alakúra sodorjuk őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben, felvert tojásfehérjével megkenve megsütjük. A tepsit, vagy sütőlemezt kenjük ki, vagy tegyünk bele sütőpapírt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá