Pizzás kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 mk. cukor
  • 1 csapott kk. só
  • 2 db tojás
  • 1 ek. olívaolaj

A töltelékhez:

  • 1 kis doboz paradicsomkonzerv
  • 2 cl olívaolaj
  • pici oregánó
  • pici metélőhagyma
  • pici petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • (Fűszereket ízlés szerinti mennyiségben adagoljuk, szárított fűszereket használtam)
  • 15 dkg trappista sajt (reszelve)

A kiflik kenéséhez:

  • 1 db felvert tojásfehérje

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben. A lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadunk egy egész tojást és egy tojás sárgáját. A megkelt élesztővel és a megmaradt tejjel összekeverjük, majd tésztát dagasztunk belőle. Hozzá adjuk az olíva olajat, majd addig dagasztjuk, amíg a tál oldalától el nem válik a tészta.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd két cipót formázunk belőle.  Két darab fél centi vastag kört nyújtunk előle és 8 cikkre vágjuk őket. A sajt kivételével összekeverjük a töltelék hozzávalóit és megkenjük vele a cikkeket. A sajtot lereszeljük, majd megszórjuk vele a cikkeket. Kifli alakúra sodorjuk őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben, felvert tojásfehérjével megkenve megsütjük. A tepsit, vagy sütőlemezt kenjük ki, vagy tegyünk bele sütőpapírt.