Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizzás és tejfölös-fokhagymás kifli recept

Pizzás és tejfölös-fokhagymás kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 35 dkg liszt
    • 2,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2,5 dkg vaj
    • 1 tk cukor
    • 1 tk só

    Töltelékhez:

    • 1 kis dobozos tejföl
    • ízlés szerint só
    • 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
    • pizzakrém
    • sajt

    Elkészítése:

    A tej feléből kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt, ha felfutott, akkor a többi hozzávalóval összedagasztjuk.

    Kis cipóvá formázva hagyjuk pihenni fél órát. Ezután ketté osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk kör alakúvá, nyolc háromszöget vágunk belőle, majd egyenként feltekerjük (a szélesebb felétől kezdve) kifli alakúvá.

    Nem hajtjuk meg, csak egyenesen lerakjuk a papírozott tepsire kicsit kelni, ha félig megkelt, hosszanti irányban bevágjuk jó mélyen, majd hagyjuk kelni tovább. Ha már jól “szétterült” rákenhetjük a töltelékeket.

    Töltelék:

    A tejfölt a sóval és a zúzott fokhagymával összekeverjük. A pizzakrémet én készen vettem.

    Ha megkentük a kiflik tetejét akkor megszórjuk reszelt sajttal és mehet is a sütőbe. 180 °C-on 10-12 perc alatt megsül.

    Ebből a mennyiségből 8-8 közepes nagyságú kiflicske lesz.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá