Pizzakrémes és sajtos tekercs recept
Hozzávalók:
- 2.8 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 2 dl kefir
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- 2 kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
Töltelék:
- pizzakrém
- kb. 10 -15 dkg füstölt sonka apróra vágva
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalókból kelt tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztjük. 2 cipót formálunk, amikor megkelt és téglalap alakúra nyújtjuk.
Pizzakrémmel megkenjük, a sonkaszeleteket rátesszük, és a reszelt sajt 3/4-ét. Feltekerjük, mint a bejglit, és 2 ujjnyi vastagra vágjuk. A korongokat tepsire helyezzük, és sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük. Én az egyik cipót csak reszelt sajttal szórtam meg,amelyet lekentem olvasztott margarinnal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

