Pizzakrémes és sajtos tekercs recept

Hozzávalók:
- 2.8 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 2 dl kefir
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- 2 kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
Töltelék:
- pizzakrém
- kb. 10 -15 dkg füstölt sonka apróra vágva
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalókból kelt tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztjük. 2 cipót formálunk, amikor megkelt és téglalap alakúra nyújtjuk.
Pizzakrémmel megkenjük, a sonkaszeleteket rátesszük, és a reszelt sajt 3/4-ét. Feltekerjük, mint a bejglit, és 2 ujjnyi vastagra vágjuk. A korongokat tepsire helyezzük, és sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük. Én az egyik cipót csak reszelt sajttal szórtam meg,amelyet lekentem olvasztott margarinnal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »