Pizza ízű sajtos rúd recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg zsír (lehet kacsa, sertés…)
- 10 dkg reszelt sajt (lehet benne füstölt is)
- 3 dkg ketchup
- 8–10 dkg tejföl
- 2 kávéskanál só
- 1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
- 1 kávéskanál morzsolt oregánó
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 5 dkg reszelt sajt
Elkészítse:
A liszthez hozzáadjuk a sót, bazsalikomot és az oregánót. Hozzáadjuk a zsírt is és összemorzsoljuk. Beletesszük a sajtot, ketchupot és fokozatosan annyi tejfölt, hogy jól gyúrható, puha tésztát kapjunk.
A tésztát 2-3 részletben kinyújtjuk kissé lisztezett felületen 2-3 mm vastagra és ízlés szerinti nagyságú rudakra vágjuk. Lekenjük az egészet felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal. A sajtot a kezünkkel kissé rányomkodjuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a rudakat, majd 200 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt pirosra sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »