Pisztáciás-sajtos rudak recept
Elkészítése:
A sót belekeverjük a lisztbe, majd elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, és belemorzsoljuk az élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk a tésztát, majd beledolgozzuk a megtisztított, apróra vágott pisztáciát.
Fóliába csomagolva legalább 1 órát pihentetjük hűtőben a tésztát.
A reszelt sajt felét elosztjuk a munkalapon, rátesszük a tésztát, és kinyújtjuk rajta kb. 1 cm vastagra. Felvert tojással lekenjük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és derelyevágóval rudakat szabdalunk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a rudakat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép világosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

