Pisztáciás-sajtos rudak recept

Elkészítése:
A sót belekeverjük a lisztbe, majd elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, és belemorzsoljuk az élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk a tésztát, majd beledolgozzuk a megtisztított, apróra vágott pisztáciát.
Fóliába csomagolva legalább 1 órát pihentetjük hűtőben a tésztát.
A reszelt sajt felét elosztjuk a munkalapon, rátesszük a tésztát, és kinyújtjuk rajta kb. 1 cm vastagra. Felvert tojással lekenjük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és derelyevágóval rudakat szabdalunk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a rudakat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép világosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »